Spring til indhold

Vinduerne på plads

I har endelig fået lavet en aftale med montørerne. De kommer i næste uge og sætter de nye vinduer i jeres hus. Det bliver flot. Og det er det sidste, der skal gøres i den lange proces, I har været igennem med at få gjort jeres hus klimavenligt.
Det har været en lang proces, fordi I kendte jo slet ikke området, I bor i nu. I flyttede fra Fyn til Sjælland for godt 8 måneder siden. I købte huset – lidt for hurtigt, måske. Men I har klaret at få det efterisoleret overalt, I har fået lavet nye gulve, og nu mangler i bare at få vinduerne sat i.

Vinduesfirmaer på Sjælland?

I havde søgt efter energivenlige vinduer på Sjælland på nettet, fordi I havde talt med en energiekspert, som gav jer råd om, hvordan huset kunne få et endnu bedre energimærke. Der var dog ikke rigtigt nogen tilfredsstillende resultater i jeres søgninger. Så I måtte gå den lange vej: Først en søgning, der hed: ”Nye vinduer på Sjælland”. Den gav naturligvis mange gode resultater. I måtte derfor ind på forskellige sites, hvor der forhandles vinduer. I så både vinduer fra Velfac og Rationel på Sjælland. I så selvfølgelig også på priserne. Desværre gav denne søgning ikke så mange resultater omkring energivenlige vinduer. Og det var faktisk sjældent, at I fik reel information om de vinduer, I så på ud over mål og farver.

Montører

I besluttede derfor at søge på ”Vinduesmontører på Sjælland”. Det var faktisk en god idé. I blev henvist til forskellige fagmænds sites, hvor I kunne finde information om alle mulige, forskellige vinduer. Der var beskrivelser og tegninger af forskellige vinduer. I fik meget mere forståelse for materialevalg og farver, og hvordan de kan kombineres. Og I fandt da også information om energivinduer på en af montørernes site. Så det var oplagt at ringe op til den montør for at få mere at vide om energivinduer. Hvad er det helt præcist, og hvordan gør de godt for miljøet.

Gode samtaler

I fik derfor nogle gode samtaler med forskellige montører, der kunne forklare jer om de forskellige typer vinduer. Nogle af dem var rigtigt gode til at sælge vinduer fra en specifik fabrikant. Det kunne til tider være lidt besværligt at høre på det. Der er altid fordele og ulemper. Men efterhånden som I fik talt med forskellige montører, fik I meget mere viden. Det satte jer i stand til at vælge netop de nye vinduer, som I har behov for. Det satte jer også i stand til at finde vinduerne til de bedste priser. I opdagede nemlig, at der kan være store forskelle i priserne på nye vinduer. Også selv om de kommer fra den samme fabrikant. Det er sommetider et spørgsmål om, at forhandleren selv sætter prisen lidt op eller ned. I fik dog en god aftale med en montør, som ville holde jer underrettet om særlige tilbud på nogle af de vinduer, I gerne ville have sat i huset. Den aftale har han overholdt. Og I har derfor valgt, at han skal sætte de nye vinduer i huset. Han kommer i morgen.