Spring til indhold

Nyt job i det Sydspanske

Det hænder, at vi løber ind i svære perioder i vores liv. Det kan være, at vi bliver stressede og syge. Det kan være, at vi bare har brug for en pause i et travlt hverdagsliv, hvor pligter og ønsker ikke rigtigt kan harmonere med tid og økonomisk formåen. Og hvad gør man ved det? Nogle vælger at pukle endnu mere: De tager måske ekstra opgaver for at tjene lidt flere penge. Andre vælger at tage en pause og simpelthen ændre livsstil i nogle måneder. Det første kan være farligt: Mere arbejde betyder mindre tid til at bearbejde det, der er det virkelige problem. Dermed mindre tid til at bygge et godt liv op igen.

Livsstil

Det sidste kan være meget sundt. Og her tænker vi ikke kun på, at livsstilen ændres via kostændringer og mere motion. Nej, vi tænker på en total forandring. Alt ændres: Bolig, job, kost, socialt liv osv. Er det noget, man bare lige gør? Selvfølgelig ikke. Men det er noget, som flere og flere mennesker er begyndt at få øjnene op for som en mulig måde at komme igennem svære faser i sit liv på. Lad os sige, at du har været ude for en traumatisk oplevelse, og du er deprimeret. Din læge sender dig til en terapeut, og du følger terapeutens råd. Det går fremad. Men undervejs opdager du, at der mangler livskvalitet, at du egentlig ikke er glad for dit job, på trods af de søde kollegaer – og at du i øvrigt heller ikke spiser sundt.

Sund levestil og job i Spanien

I sådan et tilfælde kan det være, at du skulle overveje at træde et skridt tilbage fra dit hverdagsliv og opsøge et helt andet. Det kan fx være, at et arbejde i Spanien her ville kunne hjælpe dig til at få et godt liv igen: Du vil måske ikke kunne finde et arbejde, hvor du skal bruge dine kvalifikationer, men du vil kunne finde et job, hvor du kan forsørge dig selv og som ikke kræver, at du også arbejder udenfor arbejdstid. Det vil give dig tiden du har brug for til at bearbejde din situation. Et arbejde i Spanien vil også kunne give dig muligheden for at få sundere kost: Der er bare flere grøntsager og frugter i kosten, end her i landet! Sådan er det. Og det kan være en god grund til at rykke til Spanien i en periode: Sundere kost, mere lys og en mere afslappet livsstil – uden stress og deadlines.

Det er nemt nok

Du spørger, om det er nemt at finde arbejde i Spanien. Det er ikke svært. Lad mig sige det på den måde. Du kunne starte med at skrue dine forventninger ned. Start med at søge efter arbejde i Spanien via forskellige portaler. Tal eventuelt med forskellige vikarbureauer – eller kundeservicebureauer. De har ofte kendskab til, hvor du kan få et godt arbejde i Spanien. Og de vil naturligvis kun henvise dig til arbejdsgivere, der overholder reglerne for sygesikring, arbejdsforhold og den slags.
Du skulle måske overveje det. At flytte væk fra Danmark i en periode, så du kan komme på afstand og få tid til at tænke i fred og ro.