Spring til indhold

Opsøg en psykoterapeut

angst og psykoterapi

Hver gang du skal ud at køre i din bil, får du lidt hjertebanken. Det er ikke sådan, at du bliver svedig og ryster af angst. Der opstår bare sådan en lille nervøsitet, som er møgirriterende. Du har flere års erfaring som bilist. Alligevel, så er du nervøs. Måske har det noget at gøre med, at du var involveret i en ulykke for mange år siden. Måske er det bare det faktum, at du er blevet meget mere erfaren og kan forudse farlige situationer i trafikken – og at du helst vil undgå dem. Der kan faktisk være dage, hvor du gør alt, hvad du kan, for at undgå at skulle køre bil.

Angstprovokerende

Og ja, trafikken i storbyen er blevet meget mere intensiv i forhold til, hvordan den var for bare 15 år siden. Det kan du mærke, når du endelig kører bil – og leder efter en parkeringsplads. Du bliver frustreret og til tider aggressiv, når du ser, at andre bilister kører uansvarligt – og nogle af dem stjæler den parkeringsplads, du lige havde fundet. Sådan lige for øjnene af dig.

Du er ude på et sidespor. Du er i den forkerte bane. Dels, bør du ikke køre bil, hvis du ikke føler dig sikker. Du bør ikke køre bil, hvis du er nervøs. Dels, kan bilkørsel i den tilstand, du beskriver, være kilde til, at du bliver involveret i en meget alvorlig ulykke. Når man er nervøs, så mister man overblikket. Overblik er alfa og omega, når vi kører bil.

Få hjælp med psykoterapi

Jeg vil foreslå, at du besøger en psykoterapeut i København her, fordi din beskrivelse lyder som om, at du har haft en traumatisk oplevelse, der påvirker dig. At den påvirker dig nu, kan være fremkaldt af noget andet, der er sket i dit liv. Og du bør virkelig finde ud af at få det hele filtreret igennem, så du ikke skal være bange for at køre bil længere.