Spring til indhold

Lasik og boldspil

Det har i flere år været et problem for min nevø, Jesper, at han er temmelig nærsynet. Det er der selvfølgelig mange, der er, men for Jesper har det været et specielt stort problem, fordi han er aktiv håndboldspiller på ret højt niveau.

Derfor har han selvfølgelig ikke mulighed for at bære briller, når han dyrker sin sport, så han har i årevis været henvist til at bruge kontaktlinser, når han er på håndboldbanen til enten kamp eller træning.

Men heller ikke kontaktlinser er helt uproblematiske for en håndboldspiller, for som alle, der af og til ser en håndboldkamp i fjernsynet eller måske live, ved, så er moderne håndbold i allerhøjeste grad en kontaktsport, hvor det af og til kan gå temmelig voldsomt for sig. Så det er sket en hel del gange, at Jesper har måttet forlade banen et stykke tid, fordi en af hans kontaktlinser ganske enkelt er blev slået ud af øjet i kampens hede, så han har måtte ud på bænken for at sætte en ny linse ind i øjet.

Men nu er situationen ændret til det langt bedre for Jesper, for da han for nogle måneder siden fyldte 21 år, valgte vi i hele familien at skillinge sammen til et gavekort, så han kunne få sig en lasik operation, der kunne fjerne hans nærsynethed, så han ikke længere var nødt til at bruge briller eller kontaktlinser.

Jesper har selv i et godt stykke tid talt om den mulighed, for han har erfaret, at flere andre sportsfolk har fået det foretaget og har været særdeles tilfredse med resultatet. Men det har knebet med at få sådan en operation finansieret, for der er ikke noget offentligt tilskud til den slags.

Det er dok ikke super dyrt at få foretaget en laser øjenoperation, som du kan læse på Øjenlågsoperationer.dk. En øjenoperation koster fra cirka 20.000 kr. eller 399 kr. om måneden, så de fleste kan være med.

Men de fleste af os i familien følger meget med i Jespers håndboldkarriere, så alle har været villige til at ”spytte i kassen”, så vi udarbejdede et hjemmelavet gavekort, så Jesper selv kunne bestemme, hvilken øjenlæge han ville have til at udføre indgrebet.

Det var en glad Jesper, der tog imod gaven på fødselsdagen, som han fejrede stille og roligt med en stor del af familien. Det med en vild fest for at fejre fødselsdagen kunne der ikke være tale om, for han skulle spille håndboldkamp dagen efter.

De følgende dage brugte Jesper en hel del tid på at nærlæse diverse hjemmesider fra øjenlæger, der tilbyder den type operation. Men han fortalte nu senere, at det var han ikke blevet meget klogere af, for de var selvfølgelig alle sammen de absolut ypperste eksperter indenfor det felt.

Han havde derfor ringet til en håndboldkammerat, som han vidste var blevet hjulpet af sådan et indgreb, og det havde fået ham til at vælge samme øjenklinik – nemlig Øjenhospitalet Danmark.

Nu er det godt to måneder siden, at Jesper fik sin operation, og han er nærmest ovenud lykkelig, for han ser klart og tydeligt på alle afstande uden brug af nogen former for hjælpemidler, og han mener selv, det har forbedret hans håndboldspil.