Spring til indhold

Støvsuger i bryllupsgave?

Det er da noget af det mest kedelige, man kan ønske sig i bryllupsgave, bemærkede min kone, da vores datter, Lene, havde sendt os en ønskeseddel til brylluppet i næste måned, hvor hun skal giftes med sin Jan. Min kones bemærkning faldt, fordi det unge par havde skrevet en støvsuger øverst på ønskesedlen.

Jeg var nu ikke enig med min kone, for selv om en støvsuger jo bare er et nødvendigt apparat, som skal bruges til noget så kedeligt som rengøring, så er sådan en trods alt uundværlig i et almindeligt hjem, og i øvrigt er det vel ikke usædvanligt for et brudepar at ønske sig den slags udstyr i gave.

Men ligegyldigt er det, for der var tale om en temmelig lang ønskeseddel, så der var rigeligt at vælge mellem, og af en eller anden grund syntes min kone ikke, at det ville være lige så kedeligt at give dem en af de køkkenmaskiner, som ønskesedlen også indeholdt flere af.

For eksempel ville de gerne have en røremaskine, hvilket i vores øjne er helt naturligt, for Lene har i hele sin voksne alder været meget glad for at bage. De to unge, der har boet sammen de seneste godt to år, har ganske vist en røremaskine i forvejen, men det er en efterhånden temmelig gammel maskine, som Lene arvede af min kone, da hun selv skulle have en ny.

Vi er enige om, at vi som brudens forældre vil give en forholdsvis pæn gave, så vi fravalgte fra en start de billigere ønsker på deres ønskeseddel, som for eksempel også omfattede ting som to nye senge sæt. Men så lille en gave mener vi nu ikke, vi kan være bekendt at give.

Min kone går vældig meget op i at finde frem til den helt rigtige gave, så jeg er meget tilbøjelig til at overlade den opgave til hende. Vi har ikke lagt os fast på et bestemt beløb, vi vil købe gave for, men min kone plejer at være pænt fornuftig med hensyn til økonomien, så jeg er egentlig ikke nervøs for, at hun slår for meget ud med armene.

Nu har min bedre halvdel så fundet frem til, at vi jo også kan vælge at give dem individuelle gaver, for sådan nogle er der også på ønskesedlen. For eksempel vil Lene gerne have en epilator, hvilket jeg i første omgang ikke anede hvad var, men min kone orienterede mig om, at det er sådan et elektrisk apparat, som kvinder bruger til at fjerne hår fra benene.

Aha, sagde jeg straks, så kan vi jo vælge at give dem barbermaskiner begge to, for Jan ønsker sig faktisk også en ny barbermaskine. Det blev vi så enige om, og nu har jeg dristet mig til at love at foretage indkøbene, og så må jeg bare håbe, at jeg kan vælge den rigtige form for epilator, som ikke ligefrem er et apparat, jeg har noget kendskab til. Så jeg håber da, at jeg kan få kvalificeret hjælp i den forretning, hvor jeg køber dem i morgen.