Spring til indhold

Låsesmed med iLOQ

En gang om året så kommer der en ekspert og tjekker vores varmepumpe. Han tjekker, at installationen er i orden, og at der ikke er udslip nogen steder. Han kigger på, hvor mange kilowatt vi bruger og giver os gode råd. På samme måde kommer der også en gut og tjekker, at min router er ok. Det er en del af aftalen, jeg har med telefonselskabet. Det gode ved det, er, at de selv husker, at mine installationer skal tjekkes. De ringer op fra selskabet og aftaler en tid, hvor det passer mig, at de kommer og foretager tjekket.
Det giver mig en følelse af sikkerhed. Det er rart.

Tjek af nøgler og låse

Derfor har jeg besluttet, at jeg vil udvide viften af tjek, der skal foretages i min bolig. Et af dem er, at jeg vil have tjekket nøglerne og låsene til dørene i huset. Det betyder, at jeg skal finde en billig låsesmed, som vil være villig til at huske at minde mig om, at tjekket skal foretages en gang årligt. Og så selvfølgelig også at komme og udføre tjekket. Jeg tror, det er fornuftigt. Jeg bor på Vestegnen og har søgt efter låsesmed i København på nettet. Det er lidt svært at finde låsesmede herude. Men det er endeligt lykkedes mig at finde en. Jeg ringede op til ham i går, og han var lidt overrasket over min opgave til ham. Altså ikke det der med at komme to tjekke låsene og nøglerne. Det er han vant til. Men det, at jeg bad ham om at vende tilbage om et års tid – og selv huske det, blev han vildt overrasket over.

Han har også iLOQ

Jeg forklarede ham, at jeg selv er ualmindeligt glemsom. Og selvom jeg skriver det ned i min kalender allerede nu, så vil der helt sikkert komme så mange ting i vejen, at jeg ikke får ringet til ham. Han kiggede på mig. Der var ligesom et lille glimt af latter i hans øjne. Jeg troede, at han ville sige nej tak. Men til min store glæde sagde han, at det vil han gerne gøre. Han sagde også, at jeg lige har givet ham en ny forretningsidé. Det skulle jeg da have mange tak for. Han er også ekspert i de der iLOQ låsesystemer i øvrigt.
Så nu har jeg en fast aftale med en låsesmed her i nærheden. Han vil komme igen om et års tid. Og til den tid vil han så fortælle mig, om hans nye forretningsidé har givet ham mere arbejde.

Det er da lidt spændende

Det bliver lidt spændende. Tænk engang. Mit ønske om sikkerhed er blevet til en anden mands levebrød – eller i det mindste en mulig, ny forretningsidé. For en sikkerheds skyld har jeg alligevel skrevet en ny aftale ind i min kalender: I september 2022 skal jeg huske at ringe til låsesmeden. Jeg har skrevet telefonnummeret ind på aftalen. Så behøver jeg ikke at skulle vride min hjerne med at huske hans navn. Og ja, jeg vil faktisk anbefale alle andre at gøre noget lignende. Følelsen af, at huset er sikkert på alle måder – lige fra el-installationer til dørenes låse, bevirker altså, at man er meget mere tryg. Måske er det endda nødvendigt af og til at udskifte alle låse, som jeg har læst om her.