Spring til indhold

Hus- og haveejere har nok at se til

Med skødet på huset følger en masse opgaver som hus- og haveejer. Nogle er nemme og lige til at gå til, mens andre opgaver kræver lidt forberedelse og at du søger noget viden, om den opgave, som du skal i gang med. Da jeg for omkring 10 år siden blev haveejer var jeg fx noget i tvivl om, hvornår og hvordan jeg bedst beskar frugttræer.

Jeg snakkede med vores gode genboer, som har været interesserede haveejere i 40 år og har jævnligt siden modtaget gode råd fra deres side. Det gjaldt også, da jeg opdagede, hvordan et eller andet bæst havde gnavet langs kanten af bladene på min ellers flotte rhododendron.

Ud over mine genboers kyndige råd, som har været guld værd, har jeg også ofte søgt råd på nettet og fundet vejledning her om eksempelvis, hvordan jeg bedst vedligeholder min træterrasse. En side jeg har brugt meget er husoghavesiden.dk, som er fyldt med gode råd om hvordan man bedst løser en række opgaver som hus- og haveejer.

På husoghavesiden.dk fandt jeg som skrevet artiklen om vedligehold af træterrasser – du finder den lige her: http://husoghavesiden.dk/den-bedste-vedligeholdelse-af-traeterrasser. Jeg fulgte vejledningen fra ende til anden og min terrasse ser super godt ud. Hvis du vedligeholder dit træterrasse godt og rigtigt, kan den holde sig i mange år på trods af det danske klima, som byder på både sne, regn, sol og blæst. Det gælder ikke bare træterrassen, men al træværk, som du har i forbindelse med hus og have som hegn, vinduer og udhæng. Vedligeholder du dit træværk godt vil belønningen være, at det løbende ser flot ud, plus det vil kunne holde i mange år.

Overvejer du nye vinduer og døre til huset kan du have i baghovedet, at mange producenter i dag tilbyder vinduer, som er i træ/alu dvs. træ indvendigt og alu udvendigt, så du bliver sparet for en del vedligeholdelse udvendigt, hvis du vælger denne løsning.