Spring til indhold

Shortcodes kan sløve

For sådan en kegle som mig er shortcodes i WordPress bare en herlig ting! Jeg er ikke særlig skrap til HTML og den slags, men jeg elsker at udgive stof på nettet, og derfor er WordPress en gave. Selve systemet er jo bare så nemt at arbejde med, ikke? Og da shortcodes blev introduceret med en række plugins som følge, var jeg bare fyr og flamme. Jeg bruger dem overalt på mine hjemmesider, men for ikke så længe siden var der så en bekendt, der sendte mig et link til en artikel, der gav stof til eftertanke.

Shortcodes kan gøre hjemmesider langsomme

Linket til artiklen – det får du her: http://kim-tetzlaff.dk/shortcodes-med-en-bagkant.html – fik mig til at genoverveje den måde, jeg hæmningsløst har brugt shortcodes tidligere. Det er Danmarks ukronede hastighedsoptimeringskonge Kim Tetzlaff, der har skrevet artiklen, og han er altså værd at lytte til, når det handler om at gøre hjemmesider hurtigere.

Han fortæller om, at de mange ekstra linjers kode faktisk kan gøre hjemmesiden langsommere, og det er der jo ingen, der er interesserede i nu om dage, vel?

Kim Tetzlaff (du kan følge ham på G+ også) giver en lang række anvisninger i artiklen på, hvordan man kan bruge shortcodes uden at bealste loadtiden unødigt, og det er det, jeg godt kan lide. Først beskriver han problemet – og så får man serveret adskillige mulige løsninger på problemstillingen. Det er altså læseværdige artikler!

Nå – jeg fik bøvlet lidt rundt med tingene efter anvisningerne i Kims artikel, og efter at have rodet lidt rigeligt og lagt min hjemmeside ned, lykkedes det hele til sidst. Og faktisk var der et målbart resultat – i snit loadede mine sider på hjemmesiden omkring 0,5 sekunder hurtigere end før.

Det lyder ikke af så meget, men i den verden er det faktisk en hel del. Jeg har da også set at nogle af mine placeringer er forbedre en smule efter omlægningen.

Gør dig selv en tjeneste og læs artiklen, hvis du kører WordPress!