Spring til indhold

Gør det selv manden

Selv om jeg ikke er den helt store gør det selv mand, mente jeg nu nok, at jeg kunne finde ud af at skifte de efterhånden noget mørnede vinduer i det lille gæstehus, vi har ved sommerhuset. hånden som vores børnebørn er blevet lidt ældre, bliver det faktisk brugt ret tit, så min kone og jeg var blevet enige om, at det nok var på tide at skifte de gamle ruder med kun et lag glas ud med nogle nye med termoruder.

Forleden weekend, da vi var ude i sommerhuset, rådførte jeg mig med en af de andre sommerhusejere, som jeg ved er tømrer, for lige at høre, om den påtænkte udskiftning ikke var så let, at jeg selv kunne gøre det.

Sagtens, var hans svar, for jeg går da ud fra, at du ikke skal have alu-vinduer i gæstehuset. For hvis du skal det, kræver det nok noget værktøj, som jeg ikke regner med, du har.

Jeg havde ærligt talt slet ikke tænkt på noget som helst andet end trævinduer, som jeg anser for en selvfølge på et lille hus, der også er bygget i træ. Det fortalte jeg tømreren, og han var enig med mig. Han tilbød at tage mål af de bestående vinduer, så jeg var sikker på at få nogle nye i de rigtige størrelser. Det tog jeg selvfølgelig imod, og han kunne berolige mig med, at der var tale om standardstørrelser, som er billigere at købe, end hvis de nye vinduer skulle fremstilles i specielle mål.