Spring til indhold

E-cigaretter giver færre gener for omgivelserne

røg generer omgivelserne

Det er velkendt for mange ikke-rygere hvordan det føles at sidde i et rum, hvor alle ryger – man føler, at det næsten er umuligt at trække vejret og i det hele taget, kan det virke ret ubehageligt. Det er til stor gene for omgivelserne, når folk ryger, da passiv rygning påvirker folk omkring en.

Af disse årsager er der også blevet lavet flere restriktioner omkring, hvor det er tilladt at ryge og ikke. Det er ikke længere muligt at ryge på alle udendørs cafeer eller lignende – blot fordi det er udendørs, er det ikke ensbetydende med, at det er tilladt.

Det forholder sig sådan af den simple årsag, at rygning virker ret generende for andre mennesker. Netop derfor, kan det for mange være en god ide at gå over til e-cigaretter. Man kan sige, at i forvejen er der rigtig meget fokus på, at man bør stoppe med at ryge, da det er usundt, generende for omgivelserne og hamrende dyrt. Men man skal selvfølgelig også have et alternativ, som faktisk kan hjælpe en til at stoppe og holder i længden.

Netop e-cigaretter er et fint alternativ, da man får lidt den samme ’ryge-fornemmelse’ som med rigtige smøger – de er blot ikke så generende for omgivelserne som almindelige cigaretter. Damp er ikke noget, som generer folk, som med røg – røg snor sig om ens hals og det er svært at trække vejret. Med damp har det på ingen måde den samme effekt – det er langt mere tåleligt for omgivelserne, da det ikke er svært at trække vejret eller lignende.

Ydermere har det ikke samme bivirkninger som passiv rygning har, hvilket også er en stor hensynstagen til omgivelserne, at man ikke udsætter de mennesker man omgiver sig med, for passiv rygning. Omgivelserne vil have lettere ved at acceptere e-cigaretter, da det er mindre generende.

De mange fordele ved e-cigaretter har fået en del mindre webbutikker, som f.eks. smartsmoke.dk, til at dukke op de senere år. Disse webbutikker har specialiseret sig i at sælge e-cigaretter og tilbehør. Og har således øget tilgængeligheden af disse produkter betragteligt.