Spring til indhold

Bed and breakfast er en let, og i stigende grad populær, overnatningsform

Bed and breakfast er en overnatningsform, som man stort set finder i hele verden. Oprindeligt har det typisk været en overnatningsform, hvor man overnatter under forholdsvis simple forhold, og hvor der er mulighed for at få sig en let gang morgenmad, inden man igen skal afsted ud af døren og på farten.

Men efterhånden som denne overnatningsform er blevet mere og mere populær, har flere og flere taget den til sig. Så hvor det tidligere typisk var på mindre – nogle gange private – steder man blev indkvarteret, så er der i de senere år også flere og flere hoteller, kroer o.lign, som er begyndt at tilbyde bed and breakfast. For hotellerne er det lidt ”at ride med” på en populær bølge, men også en god måde at få udlejet evt. overkapacitet, så man ikke har alt for mange tomme værelser stående ubenyttet hen.

Bed and breakfast er blevet et populært begreb, og det med rette, da konceptet netop indeholder det, som mange på farten har brug, nemlig et sted at sove og noget at spise, inden man igen drager videre.

Ved de lange bilture

Bed and breakfast kan man ty til i flere forskellige situationer. En af dem er eks. ved de lidt længere bilture.

De fleste mennesker oplever ved lange bilferier, eller når de blot skal bevæge sig fra a til b, at det kan være enormt udmattende at skulle køre om natten og endda at sove i bilen. Det kan især være frustrerende for børnefamilier, hvor børnene ikke får sovet ordentligt, at der forekommer larm på bagsædet og den gode stemning ødelægges.

Lange køreture kan gøres betydeligt mere komfortable, hvis man på sin tur vælger at lægge vejen forbi et såkaldt bed and breakfast. På disse overnatningssteder er det muligt at komme en tur ud af sit bilsæde, og få noget at spise og en seng at sove i. Det kan endda være en del af rejsemålet at køre mod et hyggeligt bed and breakfast, hvor man kan få noget lækkert mad at spise og eventuelt nogle hyggelige rammer at være sammen med sin familie i. Et sådant ophold på et bed and breakfast kan således være en glimrende ide på lange køreture, da man får noget ordentligt mad at spise og kan sove i en rigtig seng. På denne måde kan lange køreture virke meget mere overskuelige, og man er typisk langt mere oplagt til at fortsætte sin rejse med mindre støj på bagsædet, hvis man har børn.

Efter møder, konferencer o.lign.

Er man afsted til et møde eller en konference, som trækker ud, har man måske svært ved at nå hjem inden for rimelig tid. Måske er man træt og måske er det blevet for sent til eks. at nå en færge videre, eller måske trænger man simpelthen bare til at slappe lidt af efter en lang dag. Også her har bed and breakfast sin berettigelse og bruges af flere og flere.

Der kan være mange gode grunde til at benytte sig af et bed and breakfast. Essensen er, at det er let og ligetil og opfylder de behov man typisk kan have for en hurtig overnatning med mulighed for et godt måltid mad. Så det kan absolut anbefales, som en god mulighed, når man er på farten.