Spring til indhold

VVS online er godt

Det er internettet, der er en del af forklaringen, fortalte min gode bekendte Svend, da vi kom til at tale om håndværksfirmaers timepriser, når de skal udføre et stykke arbejde. Det forstod jeg ikke umiddelbart, så det bad jeg om en yderligere forklaring på.

Jo, for år tilbage var det sådan, at hvis jeg som vvs mand skulle lave for eksempel nyt badeværelse i et hus, så kunne jeg afgive et samlet tilbud, hvor detailpriserne på ting som toiletter, håndvaske og blandingsbatterier var medregnet. Men som vvs firma kunne jeg indkøbe tingene med en del rabat, som den private kunde ikke kunne opnå, og når kunden så betalte den fulde detailpris for varerne, tjente jeg jo den rabat, jeg havde opnået.

Men sådan er det ikke mere, fordi en række netbutikker sælger vvs online til private. Det betyder, at de fleste efterhånden vælger selv at købe de enkelte elementer til arbejdet på badeværelset, så hvis jeg skal holde en fornuftig indtjening har jeg jo kun timeprisen tilbage at skrue på.

Så forstod jeg det bedre, for jeg havde selv valgt samme fremgangsmåde, da jeg selv istandsatte badeværelset i vores sommerhus sidste år. Den gang købte jeg også et nyt og smart Duravit toilet i en netbutik, men jeg må da indrømme, at jeg fik Svend til at hjælpe mig med at montere det korrekt.

Men resten af udstyret i badeværelset kunne jeg selv klare, så vi sparede en hel del penge på at handle på nettet og selv udføre arbejdet.