Spring til indhold

Renovering kræver stillads

Vores bygning skal renoveres. Det er en ret gammel bygning. Fra engang i 60’erne eller 70’erne. Du ved dengang, hvor der virkeligt var et byggeboom, og ingen vidste noget om, hvor farligt asbest i bygninger kan være. Det er en ret stor kontorbygning, og renoveringen skal foretages her i løbet af sommeren. Derfor har alle, der arbejder i den fået, besked om at holde ferie i juli og arbejde hjemmefra i august. Eller omvendt. Kort sagt, vi har fået besked på at holde os væk fra bygningen i de to måneder. Jeg har haft ferie her i juli måned, og så faktisk frem til at skulle på arbejde igen. Men jeg må jo lytte til, hvad der er blevet sagt, og arbejde hjemmefra.

Det er OK men..

Det er ok, men jeg savner da kollegaerne. Jeg kan godt huske, at de kom i slutningen af juni og satte et kæmpestort stillads op. Der blev ligesom lidt mørkt på kontoret. Men det gik lynhurtigt for montørerne at få sat stilladserne op. De arbejdede meget koncentreret og talte kun om stilladser. Det var faktisk ikke særligt interessant at høre på. Industristilladser, facadestilladser ( https://phdstillads.dk/facadestillads/ ) og forskellige tårne, og hvor meget de kan bære. Men det er deres job, og de ved, hvad de laver. Det var faktisk sådan, at den fredag, hvor jeg gik fra på ferie, var de blevet færdige med at sætte stilladser op omkring hele bygningen. Det havde taget dem, en lille uges tid.

Gor reklame for stilladsfirmaet

Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, om håndværkerne, der nu skulle i gang også ville være lige så effektive. 2 måneder, til totalrenovering er ikke så længe, synes jeg. Men bygherren har lovet, at alle kan komme tilbage på arbejde den 1. september. Af nysgerrighed kørte jeg så ’tilfældigvis’ forbi bygningen forleden dag. Jeg kunne se store skilte, der reklamerer for, at her renoverer det og det firma. Der var også skilte for hvilket stillads firma, det er, som har opstillet stilladserne.

Er det sådan en aftale, de har, at de skilter med deres firmanavne? Det er i hvert fald god reklame at få. Det ses på lang afstand.

Håndværkerne

Egentlig kunne jeg ikke se, hvor langt håndværkerne er kommet med selve renoveringen. Men jeg kunne dog skimte, at facaden, der vender ud mod gaden, har fået en anden farve. Måske har sat en eller anden beklædning på. Det så dog ikke ud, som om at der var så meget aktivitet. Måske er håndværkerne i gang med de indvendige arbejder på renoveringen? Det kan man da håbe.

Jeg savner nemlig at komme på arbejde. Det at stå op hver morgen til tiden. Her på det sidste har jeg jo lært, at jeg selv bestemmer, hvornår jeg står op. Og det er jeg altså ikke så god til. Det kræver lidt selvdisciplin at stå op kl. 7 om morgenen, når man ved, at man ikke skal bruge 20 minutter på at komme på arbejde. Og det går ud over min selvdisciplin. Jeg har tit ’sovet over’ fordi jeg har tænkt, at jeg bare indhenter den halve time i eftermiddag. Sådan er det bare ikke i virkeligheden.