Spring til indhold

Junk gutterne

Det skal ærligt indrømmes, at jeg var en anelse betænkelig, da min chef fortalte mig, at jeg skulle have en ny makker på lastbilen, og at min nye kollega er af anden etnisk herkomst. Jeg forestillede mig blandt andet mulige sprogproblemer og alt for forskelligt syn på en række ting.

Men jeg er blevet glædeligt overrasket, for Hassan – som han hedder – har vist sig at være en rigtig flink fyr og en god kollega, og han er i hvert fald ikke bange for at bestille noget.

Vores arbejde består for det meste i at udbringe en affaldscontainer (se her ) til de adresser, hvor folk har bestilt sådan en. I de fleste tilfælde er det håndværksfirmaer, der har bestilt den, men vi har også situationer, hvor det er private, der har brug for en container i København, hvor vi arbejder.

Det er i sig selv ikke noget tungt arbejde, da det er lastbilens kran, der hejser containeren op og ned, men fra tid til anden er der alligevel også opgaver, hvor vi skal lægge kræfterne i. Det sker for eksempel på steder, hvor det er vanskeligt at komme til at sætte containeren direkte på det sted, vi har fået anvist, og så skal den bakses på plads.

Det samme er tilfældet, når en kunde har lejet en bigbag til for eksempel byggeaffald. Den bliver selvfølgelig også hejst op med lastbilens kran, men i mange tilfælde er Hassan nødt til at styre den i luften, mens jeg betjener kranen, og det har vi et godt samarbejde om.