Spring til indhold

Backgammon kan spilles af alle

Backgammon er et spil for to personer. Spillet foregår på et bræt, der består af 24 punkter (spidser) placeret i fire kvadranter. Det er nemt at lære, så backgammon kan spilles af alle.

På lang sigt, så siges backgammon at være mere end et held-spil. Heldigvis er der også en del held impliceret i backgammon, hvilket betyder, at alle kan vinde over alle. Uanset om du er en deltidsgambler, og spiller mod et lille barn, så er der altid det element af held, så det lille barn sagtens kan gå hen at vinde et enkelt spil. Backgammon kan altså spilles af alle.

Backgammon er også et godt spil, hvis man ønsker at aktivere sine børn, uden selv at lave det store. Det kan fx være, at man er på vej på bilferie, og derfor skal køre rigtig langt. Det kan rigtig mange børn have det svært med, og ofte bliver de mere og mere irriterende, jo længere tid man har kørt. Her er backgammon en rigtig god løsning, da det stimulerer børnene glimrende, og samtidig giver den nødvendige fred og idyl for forældrene. Det kan altså være med til at bevare familiefreden, hvilket igen illustrerer at backgammon kan spilles af alle.

Det kan også være noget alle i familien samles om, og spiller turnering. Det kan være når man er i sommerhus, og skal hygge sig. Det kan også være, hvis man efter aftensmaden, skal have besluttet hvem der skal klare opvasken. Her fungerer backgammon som en glimrende problemknuser, da man bare kan tage et spil backgammon om, hvem der skal tage opvasken. Ofte gør det også spillet lidt sjovere, når der er noget på højkant.

Backgammon kan altså på alle måder spilles af alle.