Spring til indhold

Isenkram-shopping

værtindegave

Januar. Selvom den er lige så lang og modbydelig som et ondt år, så er den altså kun 31 dage lang. Bare så du lige ved det. Men den føles som et langt, ondt år. Den handler om at leve beskedent. Den handler om at få hverdagen til at fungere godt. Den handler måske også om, at du skal have smidt et par af de der kilo, du tog på i julen. Og ja, den handler bare om grå og kold vinter. Derfor er det en meget velkommen gave at få en invitation til middag hos nogle af de bedste venner. De har nemlig forstået, at en god og hyggelig middag kan være et lyspunkt i denne mørke og lange måned. Og I skal netop til middag hos din bedste ven. Fredag aften. I er blevet advaret: Det bliver ikke noget ekstravagant. Bare en hyggelig middag med et glas god vin til. Og mere skal der jo faktisk ikke til, førend I får snakket og hygget jer sammen.

En gave er på sin plads

Alligevel vil du gerne give din bedste vens kone en lille gave. Hun er en meget sød og betænksom kvinde. Var da også en god støtte for din egen kone, da hun var inde i den der dårlige periode sidste efterår. Men hvad kan du give din vens kone som værtindegave? Uden at det kommer til at blive lidt akavet? Du vil ikke give hende en æske chokolade. Du ved, at hun ikke kan modstå fyldt chokolade – og at hun altid gerne vil tabe sig. En flaske vin? Til en kvinde? Nej. En buket blomster? Måske.
Du spørger din egen hustru, hvad hun ville sætte pris på at få som værtindegave.

Spring Copenhagen?

Hendes svar kommer prompte:” En af de der små figurer fra Spring Copenhagen.” Du kigger på hende med store spørgende øjne. Hvad er det? Hun forklarer dig, at hun så, at det er muligt at købe dem hos en isenkræmmer. Hun fortæller dig også, at hun ofte ser dem til nedsat pris, når hun leder efter tilbud på mærkevarer. Du spørger hende om, hvorfor hun ville blive glad for sådan en figur fra Spring Copenhagen. Hun fortæller dig, at der er flere grunde: Den første og mest vigtige er, at figurerne fra det firma, er smukke og søde. De er lavet af træ og er lækre at holde i hånden. Det er små pyntegenstande, som kan stå i vindueskarmen eller på reolen og bare sprede hygge.

Den anden – men også en vigtige grund – er, at de er fremstillet af et dansk firma, som netop tager vores gode traditioner for godt håndværk og god design videre. Den tredje grund: Hun vil ikke have at giveren skal bruge alt for mange penge på en værtindegave – og figurerne behøver ikke at koste så meget. Faktisk kan du få en lille figur, der ikke koster så mange penge. Du tænker dig lidt om. Går på nettet for at se efter isenkram tilbud, og håber, at du kan finde sådan én. Du er heldig: Du finder en. Den koster ca. det samme som en stor buket blomster.

Endnu en jagt efter værtindegaver

Endnu engang står du i den situation, at du skal finde en værtindegave. Denne gang skal den bruges til din mands chefs hustru. I er blevet inviteret til middag på lørdag. Du ved, at det har noget at gøre med, at din mand tiltræder en ny stilling i firmaet. Han får mere ansvar og selvfølgelig også mere i løn. Du ved også, at I skal spise sammen med hans nye kollegaer. I bliver ti mennesker i alt. Så du vil gerne gøre et godt indtryk. Ikke bare være den ’nye leders vedhæng’. Derfor har du været på nettet for at lede efter værtindegaver.

Du har overvejet, om du måske skal købe noget, der er trendy lige nu. Men din mavefornemmelse fortæller dig, at det skal du ikke gøre. Er der ikke noget med, at din mands chef er meget konservativ? Det er hans frue så nok også. Så det skal være en lille gave, der ikke skejer ud. Og den må heller ikke være for dyr. Det er jo en symbolsk lille gave, der skal fortælle værtinden og hendes mand, at I er glade for at blive inviteret med ind i ledernes klub. Du lægger hovedet i blød. En vase? Måske. Du går da også ind på et site, du kender, der altid har isenkram tilbud.  Der er dog ikke nogen vaser på tilbud, sådan som der var i sidste uge. Du ønsker, at du havde vidst, at I skulle til middag hos din mands chef for en uge siden. Men det gjorde du jo ikke.

I tænkeboks

Endnu engang bliver hjernen sat i tænkeboks. En lysestage? Det er en god idé. Alle kan altid finde brug for en lysestage. Du går ind på sitet med isenkram tilbud igen. Der er en hæslig lysestage på tilbud. Den er virkelig grim. Og den passer ikke ind i et direktørhjem. Bestemt ikke. Du må finde på noget andet.

Du kigger dig lidt omkring på isenkræmmerens site. Kommer forbi den sektion, som de kalder for ’tilbud på mærkevarer’. Der er flere forskellige bestik på tilbud. Og køkkenmaskiner. Det er ligesom ikke helt den slags produkter, du kan bruge som værtindegave. Bestik har de sikkert allerede massevis af sæt af. Og køkkenmaskiner? Du kan ikke forestille dig, at der mangler sådan noget hos dem.

Ved et tilfælde ser du, at isenkræmmeren lige har fået nogle af de der små søde træfigurer fra Spring Copenhagen hjem. Og ja, du har fundet løsningen på dit problem: En lille figur fra Spring Copenhagen er perfekt. Den behøver ikke at være særligt dyr. Den er lavet af træ. Den har et tidløst design og er faktisk også fremstillet i Danmark. Godt håndværk. Det er en politisk neutral gave at give. Der er ikke noget, der stikker ud. Den kan bruges som papirvægt. Eller den kan bruges som en sød pyntegenstand. Og den signalerer altså også god smag. Jo, jo, man kan godt diskutere om smag er god eller dårlig. Men det skal du nok holde dig fra at tale om på lørdag.