Spring til indhold

Bruseniche uden dør?

Dør til bruseniche

Brusenicher er meget almindelige i vores badeværelser. Det er de færreste af os, som har et badekar. Og er vi så heldige, at har vi et badekar, så bruger vi det oftest som basis for et sted, hvor vi kan tage et brusebad. Vi har jo lært, at vi skal spare på vandet. Derfor er det der med karbad en sjældenhed. Men der er ulemper ved at skulle bruge et badekar som basis for det daglige brusebad. Der skal hænges et eller andet badeforhæng op. Det kan være besværligt for ældre mennesker at komme ’op’ i badekarret – der er jo en høj ’væg’, som de skal klatre over.

Få en god brusedør

Derfor: Få badekarret fjernet – du kan lade blandingsbatteriet sidde – og få bygget en bruseniche. Dermed undgår du at skride på en glat porcelænsbund. Og ældre mennesker vil værdsætte, at de kan gå ind i brusenichen uden at skulle klatre for at få deres morgenbad. Og ja, du behøver ikke at skulle kæmpe med et badeforhæng, der klistrer sig til kroppen. Du kan nemlig sætte en brusedør op, som sørger for, at der ikke bliver sprøjtet vand ud på badeværelsets gulv. Brusedøre – se her – kan fås i mange forskellige højder og bredder. De fås med smarte rammer i sort eller bronze-farve.

Du kan derfor sætte et helt personligt præg på dit badeværelse. Samtidigt med at du sørger for, at alle brugere af brusenichen får et behageligt brusebad. En brusedør er derfor ikke kun et element, der sørger for, at I kan tage et brusebad i ro og fred. Det er et element, der sørger for at hele familiens medlemmer – unge såvel som gamle – kan få en god start på dagen. De kan nemlig tage brusebadet i et aflukket rum, uden at skulle tænke på, at de bagefter skal bruge tid på at tørre koldt vand op fra gulvet.