Spring til indhold

Din krop og din sport

Mange af os kan godt lide at dyrke sport, fordi det er sjovt og sundt. Vi melder os ind i en klub og får dermed også et rigere socialt liv, da vi tilbringer nogle timer sammen med andre mennesker, der også nyder vores sport. Om det er gymnastik, fodbold, svømning eller cykling er lige meget. Vi kan godt lide at mærke den der lille ømhed i kroppen, når vi har været til træning sammen med klubkammeraterne. Og vi nyder at komme hjem og svinge benene op i sofaen. Nogle af os har endda købt et par Recovery Boots, som vi tager på, inden vi sætter os i sofaen. De hjælper de ømme benmuskler til at restituere sig hurtigere, så vi med god samvittighed kan løbe en ekstra lang tur dagen efter.

En god massagepistol er guld

Nu er det dog ikke alle, der har et par Recovery Boots, så de må nøjes med bare at hvile benene – og eventuelt skippe den efterfølgende dags løbetur. Det er helt ok.

Uanset om vi har hjælpemidler – som fx Recovery Boots eller en massagepistol – til restitueringen eller ej, så er det her med at dyrke sport ikke kun forbundet med ømhed i kroppen. Sport er også tæt forbundet med den følelse af velvære, som følger efter træningen. Du ved, den der følelse af at have fået en masse ny energi – men også den lille træthed, der får os til at sove godt.

Nu er det bare sådan, at der er nogle mennesker, der har meget svært ved at kunne slappe af, når de har ømme muskler. De har måske ikke villet købe en massagepistol – eller også har de et besynderligt princip om, at det er lidt ligesom at snyde, hvis de bruger hjælpemidler til restitueringen.

Velvære med et saunatæppe

Hvordan får disse mennesker så følelsen af velvære? Det gør jo ondt på dem. Smerter er da ikke velvære.

De kunne overveje at købe et infrarødt saunatæppe. Dette er et tæppe – eller måske mere korrekt sagt – en form for sovepose, som afgiver infrarød varme. Det kan faktisk varme så meget op, at det når en temperatur på 80 graders varme. Den infrarøde varme bevirker, at kroppen udskiller de toxiner, som udvikles under træning. Tæppet fungerer på samme måde, som en sauna gør. Og hvis du har prøvet at gå i sauna, så ved du, at du føler dig meget godt tilpas efter at have siddet i det varme rum i blot en halv time.

Lækker varme med infrarød lys

Saunatæpper fungerer ved, at du kravler ned i det – ligesom i en sovepose – og tænder det. Du ligger så i tæppet og får varmen samtidigt med at din krop udskiller giftstofferne og dine muskler slapper af. Du bør dog ikke bruge et saunatæppe i alt for lang tid ad gangen – højest en times tid. Og det kan være lidt svært at overholde denne regel. Et saunatæppe giver dig nemlig velvære så det batter! Du skal dog overholde reglen, fordi tæppet kan blive meget varmt – og du vil ikke risikere at det kommer til at ødelægge fx sofaens hynder. Du vil heller ikke have ’forbrændinger’ på din krop.