Spring til indhold

Charterrejser er cool

charterrejser er fed ferie

Egentlig kan jeg ikke forstå, hvorfor mange mennesker ser ned på charterrejser. Hvad er der galt med dem? Det er jo en nem og bekvem måde at rejse på: Du besøger et rejsebureau, der allerede har bestilt flybilletter og hotelværelse for dig. Du ved det bare ikke.

Du får det først at vide, når du har booket din charterrejse. Bureauet har sørget for at tjekke hotelværelset ud for dig. Det giver dig en garanti for, at der er rent. Og bekvemt. De samme bureau har også sørget for at flybilletterne blev købt ind til den billigst mulige pris. Et rejsebureau kan jo købe ind i store mængder – så de får med garanti gode rabatter.

Charterferie er billigt

Så hvorfor er de billige charterrejser så ofte offer for latterliggørelse? Der er jo mennesker, der ikke kan fremmedsprog. De sætter dog pris på at lære noget om stedet, de besøger. Så når de kan få en guidet tur i byen eller på seværdigheden, med en guide, der taler deres sprog, så benytter de sig af tilbuddet. Det kan godt være, at de betaler lidt ekstra i entré til seværdigheden. Men gør det noget? De får jo noget mere for deres penge. Du får jo bare billetten – og så må du selv finde ud af, hvad det er du ser.

Intet galt med charterrejser

Så: Charterrejser skal du altså ikke kimse ad. De giver mange mennesker adgang til områder og oplevelser, som de ellers aldrig ville turde opsøge selv. De giver dem gode informationer, som de så selv kan bygge videre. Og de lærer dem faktisk også at blive bedre til at rejse ud i verden. Vend lige pegefingeren ind imod dig selv. Hvad gør du selv, når du har lyst til en kort tur til fx Spanien? Du bestiller en afbudsrejse til Malaga. Det er også en form for charterrejse. At du så får mere ud af afbudsrejsen, er din fordel.

Hvad er charterrejser?

Charterrejser er pakkerejser, hvor en rejsearrangør har lejet et fly eller et skib for en periode, og derefter sælger pladserne på disse transportmidler sammen med et hotelophold eller andre former for indkvartering til kunderne. Charterrejser er ofte billigere end traditionelle rejser, da prisen ofte inkluderer transport, indkvartering og måltider, og fordi rejsearrangøren kan få bedre priser ved at købe store mængder pladser på én gang.

Charterrejser kan være til forskellige destinationer, men ofte er det varmere lande som Spanien, Grækenland og Egypten, der er mest populære. På en charterrejse kan man typisk vælge mellem forskellige hoteller eller indkvarteringsformer, og det er ofte muligt at tilkøbe forskellige former for aktiviteter eller udflugter.

Charterrejser kan være både for familier, par eller grupper af venner. For familier med børn er der ofte mulighed for at vælge familievenlige hoteller med børneklubber eller andre aktiviteter for børnene. For par er der ofte mulighed for at vælge romantiske hoteller eller indkvarteringer med spa-faciliteter.