Spring til indhold

Ballade med politiken

Nu har vi hygget os med en rød regering i Danmark i et par måneder, og det re vel på tide at tage den første status nu? Det er ikke nogen svær opgave at skrive status på det røde projekt, så den bliver ganske kort. Først og fremmest kan vi slå fast, at regeringen Helle Thorning-Schmidt vil blive kendt i historien som den regering, der på kortest mulige tid skabte flest mulige løftebrud.

Aldrig nogensinde i dansk politik har en ny regering begået så mange løftebrud, og det hele blev sat på spidsen, da Mette Frederiksen i denne uge meldte klart ud, at ingen løfter afgivet FØR regeringen blev dannet kan være noget, regeringen skal leve op til. Nu er Mette Frederiksen jo ikke ligefrem kendt for at være den skarpeste kniv i skuffen eller den hurtigste knallert på havnen – men at hun er så dum, kom alligevel bag på de fleste.

For os her på redaktionen er der intet overraskende i løftebruddene – det er den slags, man kan forvente af socialister.

Minister med fortid som DDR fan

Ole Sohn er minister i den nye regering – og det er så den samme Ole Sohn, der for få år siden modtog sorte penge fra Moskva, når han ikke lige skrev klynkende fanbreve til morderen Erich Honecker. Ole Sohn har så glimret lige siden og frem til for få dage siden med at lyve stærkere end en hest kan rende. Helle Thorning kan ikke se problemet – og det er jo naturligt nok. Hun er jo selv socialist, og den slags kan ikke gøre ret meget uden at lyve. Alt i alt må vi sige, at Ole Sohn passer godt ind i flokken af banditter.

At andre ministre enten dårligt er ude af puberteten og/eller ingen reel erhvervserafroing har, kan næppe komme bag på nogen. Socialdemokrater, Radikale og SF’ere har altid været synonyme med total inkompetence. Og det er en stolt tradition, som også denne regering har videreført.