Spring til indhold

Australien og rejseforsikring?

Når vi nu skal tre uger til Australien, skal vi nødvendigvis have tegnet en ordentlig rejseforsikring, der dækker alle de situationer, vi kan tænkes at komme ud for, sagde min kone med overbevisning i stemmen. Og ja, selvfølgelig skal vi det, var mit svar, for man er jo ikke dækket på anden måde, hvis man i udlandet skal have lægehjælp eller oven i købet skal indlægges på et sygehus. Så kan det blive en meget bekostelig affære.

Min kone mente, at vi skulle tegne forsikringen i et af de selskaber, der har specialiseret sig i rejseforsikringer og reklamerer flittigt blandt andet i tv reklamer. Jeg var ikke helt enig, for jeg har nu den holdning, at man lige så godt kan bruge det forsikringsselskab, hvor man har sine andre forsikringer. Det er selvfølgelig en forudsætning, at forsikringsselskabet i det hele taget tilbyder rejseforsikringer, for det er vist ikke alle selskaberne, der gør det.

Så jeg ringede til mit forsikringsselskab og fik en lille snak med den assurandør, som jeg har været i kontakt med flere gange. Men da jeg fremførte mit egentlige ærinde, kunne han ikke lade være med at grine lidt af mig.

Kan du ikke huske, at du sidste år lavede jeres familieforsikring om, så den nu også omfatter en rejseforsikring, spurgte han. Det havde jeg faktisk glemt, og han understregede endda, at den kombinerede forsikring gav fuld dækning, uanset hvor i verden, vi rejste hen.

Så det var heldigt, jeg ikke fulgte min kones ide om et andet selskab.