Spring til indhold

Trommer og børneguitar

Nå, vores søn er ved at vokse op. Han bliver 15 i næste uge, og det er ligesom sådan en skelsættende dag i hans liv. Lidt ligesom en konfirmation. Og ja, faktisk har han gået til konfirmationsundervisning. Men han har valgt, at han ikke vil konfirmeres.
Vi har haft mange filosofiske diskussioner i forbindelse med den undervisning. Han har faktisk og haft helt private samtaler med præsten, som skulle konfirmere ham. Men han er altså nået frem til, at det vil han ikke. Min mand og jeg har sagt til ham, at det er helt ok. Han kan blive konfirmeret senere, hvis han ændrer mening. Og ja, kristendommen handler jo om at tro og tilgive. Vi har også lovet ham, at vi holder en stor fest for ham. Dels fordi han også fylder 15 og dels, fordi mange andre i hans klasse også får en fest, selvom de heller ikke skal konfirmeres.

God veninde

Han har en god veninde i sin klasse. Hun skal konfirmeres og har inviteret ham med til sin fest. Han vil gerne med, men er lidt i vildrede over, hvad han skal sige til alle hendes familiemedlemmer, der vil spørge ham om, hvorfor han ikke skal konfirmeres. Jeg har sagt til ham, at han bare skal sige, at han ikke tror på, at Jesus opstod fra de døde. Og hvis han mærker, at der kommer argumenter, han ikke kan håndtere, så skal han bare sige, at det er hans valg nu, og at dørene ikke lukker sig. Og så i øvrigt også sige, at han mener, det er helt ok at blive konfirmeret, hvis man altså tror. Han vil også gerne give hende en flot gave. Han har faktisk haft mig med henne i forretningen, der sælger musikinstrumenter. Pigen spiller nemlig i bandet, som han har dannet sammen med nogle venner. Hun spiller på trommer og er rigtigt god til det. Han taler meget om, hvor godt hun gør det. Han havde egentlig tænkt sig, at han ville købe en high hat til hende. Men den er altså lige i overkanten af, hvad han har råd til. Jeg har spurgt ham, om han og de andre i bandet ikke kan splejse sammen og give hende den, som en fælles gave fra dem. Det skal han først lige undersøge.

Købe trommer

Han er dog lidt i tvivl, om de vil være med. De er ikke inviteret til hendes fest. Så han sidder lige nu og leder efter hvor han kan købe trommer – brugt. Han håber vist på, at han kan finde et sted, hvor man kan købe sådan en high hat billigt. Han viser mig en annonce. Der står: ”Billige trommer – helt sæt – til salg. Køb sættet samlet eller dele her af.” Der er en liste over trommesættets forskellige dele, og hvad de koster. Han skriver telefonnummeret ned og vil ringe for at høre om, han måske kan få high hatten lidt billigere end til den pris, der står i annoncen. Bagefter vil han ringe til de andre medlemmer i bandet for at høre, om de vil dele udgiften med ham.

Til fest

Jeg skal til fest i næste weekend. Det bliver den første familiefest, jeg deltager i efter mange måneder med forsamlingsforbud og corona-epidemi. Det bliver dejligt. Det bliver virkeligt rart at se alle mine onkler, tanter, fætre og kusiner. Og bedsteforældre. Og ja, da også mine søskende og deres familier. Jeg er den eneste i min nære familie, som stadigvæk ikke er i et fast forhold. Jeg ved, at jeg kommer til at høre meget om det til festen. Men jeg er faktisk lidt ligeglad. Jeg har det fint som single. Har faktisk ikke noget stort ønske om at binde mig til en enkelt person – for evigt, som de siger. Jeg har det godt, som jeg lever nu. Gør, hvad der passer mig. Tjener en masse penge. Har ingen gæld. Og meget få udgifter. Og det sætter mig i en stærk position, fordi jeg har intet imod at give mine niecer og nevøer dyre gaver, når de inviterer mig til fx fødselsdagsfest. Og jeg ved, at deres forældre synes, at jeg flotter mig. Men jeg ved også, at de ved, at jeg har råd til at flotte mig.

Fødselsdagsfest

Festen, jeg skal til i næste weekend, er en fødselsdagsfest for min nevø. Han bliver 12. Han er en sød dreng. Lidt vild en gang imellem. Kan godt lide at bruge sin krop og streamer gerne hardrock, når han er på besøg hos mig. Det er sådan en fælles interesse, vi har. Jeg har introduceret ham til nogle af de gamle bands, som jeg selv lyttede meget til, da jeg var yngre.

Han har sendt mig en særlig ønskeseddel. Han skriver i mailen, at han har lavet en specialudgave til mig. Jeg kan godt regne ud, at han sætter nogle af de dyrere ønsker på den liste. Han ved udmærket godt, at jeg giver ham en dyr gave. På listen har han blandt andet skrevet, at han ønsker sig en ny lap top. Den får han ikke. Jeg gider ikke at købe flere lap tops. Han ønsker sig også en elektrisk guitar. Se det vil jeg overveje. Jeg ved slet ikke, hvad han har tænkt sig – eller hvad sådan en egentlig koster. Så jeg sender ham en mail tilbage. I emnefeltet skriver jeg: ”Hemmeligt spørgsmål. Vedrører din ønskeseddel”. Jeg spørger ham om, hvad han skal bruge en elektrisk guitar til.

Børneguitar a la Van Halen

Jeg får svar samme aften: ”Jeg vil lære at spille lige som ham der Van Halen.” Aha. Jeg er med. Går på nettet og finder et sted, hvor de har en elektrisk børneguitar til salg. Jeg finder et site, hvor de har et rimeligt stort udvalg. Vælger ikke den billigste børneguitar, men heller ikke den dyreste. Jeg sikrer mig, at den kan byttes, og at der er garanti på den. Jeg beder om at få den sendt hjem til mig. Vil selv pakke den flot ind. Betaler med kreditkortet og fortsætter i mit program. Jeg er helt sikker på, at guitaren ankommer om 3 dage, så jeg både kan få den pakket fint ind og nå til Aalborg i tide.