Spring til indhold

Sovesofaen er først

Nu er der endelig kommet styr på alle tingene i huset her. Flytningen var temmelig kaotisk. Vi flyttede fra en lille lejlighed til et stort hus med have. Og vi er rigtigt glade. Den kaotisk flytning skyldes, at det var vennerne, der hjalp til. En af dem har en stor firmavogn, som han bruger til at transportere sit værktøj og bestillingerne, han leverer til sine kunder i. (Han er møbelsnedker.) Heldigvis havde jeg nået at pakke skrøbelige ting ind i papir og kasser. Du ved, tallerkner og glas og den slags. Vennerne mødte op tidligt lørdag morgen og begyndte at læsse vores ting ind i bilen. Intet system sådan, med at pakke alt fra køkkenet og læsse det, så man vidste, at det er køkkenet.

Sovesofaen først

Nej, vores sovesofa blev bare smækket sammen (med sengetøj) og læsset ind i bilen sammen med tallerkener, tøj og alt muligt andet. Vi måtte køre frem og tilbage 4 gange mellem lejligheden og huset. Heldigvis er afstanden kort, men alligevel. Når vi kom frem til huset, så blev tingene bare stillet ind i stuen: Køkkenting, sovesofa, tøj, papkasser med bøger eller glas. Et hulter til bulter cirkus.

På udkig efter billig hjørnesofa

Efter den første kørsel blev jeg i huset og forsøgte at få lidt system i tingene. Satte køkkenting ud i køkkenet. Sofaen fik lov til at blive i stuen. Jeg tænkte, at, nu hvor vi har god plads, vil vi købe en seng til soveværelset. Så sovesofaen vil blive opgraderet til almindelig sofa og skal kun bruges til at sove på, når vi har overnattende gæster. Måske endda til en lækker og alligevel billig hjørnesofa?

Næste læs med spisebord og stole, reoler og et skab ankom, og jeg måtte så flytte tingene hen til deres rette plads: Køkkenbord ud i køkkenet. Stolene op i de forskellige værelser. Vi har heldigvis fået plads til at lave et fint hjemmekontor til min kæreste og et arbejdsværelse til mig selv. På længere sigt skal ét af de værelser laves om til børneværelse, men det ligger lidt ude i fremtiden.

Næsten flyttet færdig

Endnu et læs med tøj og sko ankommer. Hold op, vi har meget tøj. Heldigvis er der god skabsplads i soveværelset. Jeg begynder at sortere tøjet. Hans i skabet til højre, mit i skabet til venstre. Så må vi ’finsortere’ en anden dag. Det skal bare lige placeres.
Efterhånden som dagen skrider frem, opdager jeg, hvor få møbler vi egentlig har. Sovesofaen og det lille bord er de eneste møbler, vi har i stuen lige nu. Soveværelset er totalt tomt, hvis man altså lige ser bort fra de fyldte skabe. Vi skal have en seng. Hurtigt.

Køkkenet er faktisk det eneste rum, der ser nogenlunde normalt ud: Komfuret er der i forvejen, ligesom køleskabet, spisebordet står fint henne ved vinduet. Stolene passer fint til. Ikke for små, og ikke for stor. Jeg skal bare have ryddet op, i alt køkkengrejet, som stadig står på køkkenbordet.
Hjemmekontoret og arbejdsværelset er lidt rodede. Reolerne og vores pc’er fylder meget i dem. Det får vi nok orden på snart. Vi er jo først lige ankommet i vores nye bolig.