Spring til indhold

Protein pulver og cykelsport

Vores yngste søn, Andreas, der nu er 12 år gammel, har i de seneste fire år spillet fodbold, ligesom hans storebror gjorde, men han er nu aldrig blevet den store stjerne i den sport. For noget tid siden fik han en ny kammerat, som var begyndt at køre cykelløb – eller i hvert fald træne til det – og det har inspireret Andreas, så han også gerne vil kaste sig over cyklingen og droppe fodbolden.

Jeg sukkede lidt ved tanken om investeringen i en racercykel og andet udstyr, men både min kone og jeg synes, det er vigtigt, at børn og unge dyrker en sport, så vi indvilgede i hans planer og brugte en masse penge på sagen. Der blev indkøbt blandt andet en lækker cykelhjelm, for sikkerheden skal altså bare være på plads!

Og indtil videre går det godt. Andreas er glad for sin nye sport og går meget op i det. I cykelklubben har de et program for styrketræning for de yngste cykelryttere, så de kan udvikle især deres benmuskler bedst muligt, og det program deltager Andreas ivrigt i.

Forleden dag talte jeg med hans træner om Andreas’ muligheder for at udvikle sig til en habil cykelrytter, og træneren mente bestemt, at der var et talent hos Andreas. Han anbefalede også, at vi gav ham noget kosttilskud i det daglige, for der forbrændes virkeligt mange kalorier under træningen. Heldigvis er der masser af gode energiprodukter til cykelryttere at købe – for eksempel her: https://www.daniabikes.com/produkt-kategori/tilbehoer/energiprodukter/

Jeg spurgte selvfølgelig, hvad det skulle være, og han fortalte, at de i klubben havde gode erfaringer med proteinpulver af en eller anden slags. Det styrker musklerne, fortalte han, og det har ingen ubehagelige bivirkninger.