Spring til indhold

Hvad udløser erstatning?

Serious businesswoman hurrying with documents from courthouse

Søger du om erstatning? Hvorfor? Er du blevet overfaldet? Skal du søge om offererstatning? Nå, ikke. Hvad så? Arbejdsskadeerstatning? Aha. Det er da ikke så heldigt. Ved du, hvornår du får din erstatning? Og hvad du får erstatningen for? Tabt arbejdsfortjeneste? Tabt arbejdsevne? Allerede indkomne udgifter til medicin og behandling? Har du sørget for at finde et godt advokatfirma, som hjælper dig? Det er jo ikke alle erstatningsadvokater, der ved, hvordan en sag om arbejdsskade erstatning skal håndteres. Ikke alle erstatningsadvokater har de samme kvalifikationer.

Typen af erstatningssag er afgørende

Så, du skal finde den bedste inden for den type erstatning, du har krav på. Der er forskel på en advokat, der ved alt om piskesmæld erstatning og arbejdsskader. Der er stor forskel på, hvordan sagerne skal tackles. Det håber jeg, at du er opmærksom på. Det er rimeligt nemt at slå ”erstatningsadvokat” op på Google og få en masse henvisninger.

Men hvordan kan du være sikker på, at det er den rigtige advokat, du finder? Det handler nemlig ikke kun om at finde en erstatningsadvokat, når du har krav på erstatning. Det handler i høj grad om, at du finder den – eller de – erstatningsadvokater, som du kan samarbejde godt med. Og det handler om, at advokaterne skal kende til sager, der ligner din.

Ikke to sager er ens

Der er ikke to sager, der er ens. Forskellige faktorer spiller ind i sagsbehandlingen. Det gælder både faktorer, som vedrører dig og din familie, og om faktorer, der ’omkredser’ hændelsen, der har fået fremkaldt et krav om erstatning. En arbejdsskade kan fx udløse et krav om, at erstatningen skal dække omkostninger til omskoling. Det kan tænkes, at du ikke længere vil kunne bestride dit job og derfor må i skole og opnå andre, nye, kvalifikationer. Det koster penge. Det kan også sagtens tænkes, at din erstatning skal suppleres med en anden type erstatning. Patienterstatning er ikke en usædvanlig erstatningsform, som ofte bruges til det.

Læger, plejepersonale mv kommer til at fejle. Din terapeut begår måske fejl. Det skal du derfor også have erstatning for – selvom det skete som følge af arbejdsskaden og ikke direkte stammer fra arbejdsskaden. Dine erstatningsadvokater skal derfor rådgive dig på den bedst mulige vis. De har jo en pligt til at sørge for, at din erstatning bliver størst mulig. Ja, selvom du føler, at du måske er offer for fejlbehandling, så skal du ikke tage fejl: Dine erstatningsadvokater vil gøre deres bedste. De vil ikke opfordre til at søge offererstatning som følge af fejlbehandling på hospitalet – selv om du måske føler, at det ville være det mest retfærdige.

Offererstatning forklaret

Offererstatning tilkendes kun mennesker, der har været udsat for vold. Og det er ikke tilfældet, når vi taler om patienterstatning eller arbejdsskadeerstatning. Vær derfor opmærksom på det, hvis din erstatningsadvokat fortæller dig, at I har brug for hjælp fra en advokat med speciale i en anden form for erstatning. Det vil i længden kunne betale sig for dig. Ingen af advokaterne vil forsøge at forhale sagen. De vil heller ikke forsøge at skyde størstedelen af sagsbehandlingen fra den ene til den anden.