Spring til indhold

Fulde flypassagerer

Det var på alle måder en forfærdelig charterferie, som min mand og jeg var på i sidste uge. Den var ikke planlagt på forhånd, men pludselig fik vi mulighed for begge to at holde en uges ferie samtidigt, og så blev i enige om, at vi trængte til at komme lidt væk fra det hele og bare slappe af.

Jeg kastede mig straks ud i en søgning på nettet efter tilbud rejser og valgte en charterferie til Kreta. Der var masser af billige rejser at vælge mellem, men vi har aldrig tidligere været på Kreta, så det var et oplagt valg – desværre.

For hotellet viste sig at være elendigt, vejret var en blandet fornøjelse, og blandt de øvrige rejsedeltagere var der temmelig mange, hvis selskab vi bestemt ikke brød os om. For dem gjaldt det tilsyneladende om at få promillen tilpas højt op så hurtigt som muligt efter morgenmaden.

Men helt galt gik det da på hjemrejsen. Der opstod et teknisk problem på det fly, vi skulle flyve hjem med, og problemet var så alvorligt, at der måtte sendes et andet fly fra Danmark til Kreta for at hente os hjem. Det gav os en forsinkelse på 14 timer.

Og de tæt drikkende rejsefæller spildte bestemt ikke de 14 timer, så da vi endelig kom af sted, var de godt berusede. Undervejs hjem kom nogle af dem i slagsmål i flyet så alvorligt, at piloten valgte at lande i Hamborg og sætte fulderikkerne af. Det kostede yderligere to timers forsinkelse.