Spring til indhold

Ballade med musikken

Der, hvor vi bor, er der desværre ikke så langt til naboerne, og det kan i nogle tilfælde give problemer og endda ballade. Det oplevede vi, da Tobias fik interesse for musik og begyndte at spille på forskellige musikinstrumenter. Vores nabo til den ene side er en stramtandet gammel dame med ikke så meget at gå op i udover at være bitter på alt og alle.

Tobias spiller jo guitar, og han er en kær kunde hos Danguitar, der tager snart sagt alle hans sparepenge, selvom de uden tvivl er de billigste på feltet i Danmark. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange pakker, der er leveret med fragtmanden fra firmaet i Grenå…

For et par måneder siden kom så disse med fragtmanden:

Højtaler sæt

Åh for pokker da de kan spille højt. Og når Tobias kobler sin elektriske guitar på det anlæg, kan det høres over det meste af byen. Og det gør han tit. Til stor fortrydelse for Dagmar, som nabokonen hedder. Hun ender hver gang i telefonen eller ude foran vores dør, hvor hun råber og skriger om terror og unge uopdragne mennesker.

Noget måtte gøres – og i min kvide ringede jeg til Danguitar og spurgte om et godt råd.

Høretelefoner

Den flinke mand sagde, at den bedste løsning nok ville være at udstyre Tobias med nogle virkeligt gode hovedtelefoner, som han så kunne tage på og bruge i stedet for højttalerne, når Dagmar er hjemme. Og det købte jeg så til ham – som en gave mere til mig selv end til ham, for det er jo mig, der skal døje med Dagmar.

Jeg gik over til Dagmar og lavede den aftale med hende, at hun skulle give besked, hvis hun er hjemme udenfor de tidspunkter, hvor hun normalt er det. Det accepterede hun – og så var problemet egentlig løst. Tobias spiller som før – men nu med høretelefoner, når Dagmar er hjemme. Og når Dagmar ikke er hjemme, får forstærkerne og de kæmpe højttalere lov at arbejde for fuld skrue.

Mig? Jeg mistede næsten al min hørelse, da en knaldhætte sprang tæt ved mine ører for nogle år siden under en udgravning til et musikhus i Bremen. Så jeg hører ikke så meget alligevel 🙂