Spring til indhold

Åre i Sverige

Åre i Sverige

I er ved at lave mad. Det er noget, I ofte gør sammen. Imens diskuterer I, hvor den næste sommerferie skal holdes. Børnene vil helst på ferie nede i de varme lande. Sådan nede i Sydspanien eller på de græske øer. Det kan du sådan set godt forstå. Der er bare det ved det, at du gider ikke det her med at skulle stå ualmindeligt tidligt op for at kunne nå til lufthavnen i tide – for så at få at vide, at der er flyforsinkelse, fordi der var et teknisk problem. Du gider ligesom heller ikke det der med at ligge og svede på en strand eller en ferielejligheds balkon. Nej, du vil gerne et sted hen, hvor det handler om at opleve den lokale kultur og få et indtryk af, hvordan de lokale menneskers dagligdag egentlig er. Holder grækerne virkeligt siesta? Det har du faktisk ikke oplevet, de gange I har besøgt en græsk ø.

Det bliver skiferie

Snakken går. I får revet salatbladene itu. I får skåret agurk og oliven i salaten. I diskuterer på livet løs. Du glæder dig til middagen. Du har nemlig også en hemmelighed. Den skal røbes for familien under middagen. I skal nemlig på skiferie i Sverige om ikke så få uger. Du har planlagt det i lang tid, fordi så håber du, at diskussionerne omkring sommerferien ikke kun vil handle om at ligge og smelte i varmen nede sydpå. Du vil gerne vise din familie, at en ferie ikke behøver at fokusere på ren afslapning. Den kan også indeholde fysiske aktiviteter.

Åre er et godt sted

Du har valgt, at I skal på skiferie i Åre oppe i Sverige, fordi det er et super skisted. Faktisk så er det kåret som et af de allerbedste skisportssteder i verden. Og der er mange forskellige aktiviteter at lave deroppe. I behøver ikke kun at stå på ski.
Inden du bestemte dig for, at I skal på skiferie i Sverige, havde du også kigget på skiferier til Norge. Et sted, der hedder Hemsedal havde fanget din interesse. Men du valgte, at det skulle være en skiferie i Åre her, fordi I kan komme derop på en ret komfortabel måde: I skal med toget. Det bliver skønt at kunne tage den med ro under rejsen. Ikke noget med den der lidt hektiske stemning, der altid opstår, når I skal med fly. Det bliver sjovt at fortælle familien, at I skal på togrejse op til de sneklædte landskaber i Sverige.

Familien skal lige acceptere det

Og ja, som sagt: Dit håb er, at du vil kunne overtale resten af familien til at acceptere, at I ikke tager på ferie til det sydligste Europa igen i år. Du vil meget hellere tage dem med – men i lidt længere tid – på en camping i Italien. Ja, det der med at rejse lidt langsommere – fx med tog eller i egen bil – tiltaler dig utroligt meget. Du har da også fundet argumenter, som de andre ikke kan gøre indvendinger imod: Der kan være meget varmt på en camping ved Adriaterhavet. Det skal de nok få at vide.