Spring til indhold

Gaudis Barcelona

Vi elsker Spanien. Planen er, at når vi går på pension, så flytter vi derned. Ned til varmen og de venlige mennesker. Vi sælger huset og køber en lille lejlighed ved kysten. Det er så afslappende at sidde på en balkon og bare glo ud over vandet. Og når vi ikke har pligt til at stå op og gå på arbejde om 8 – 10 år længere, så er der vel intet i vejen, for at vi nyder morgenmaden på en spansk terrasse sent på formiddagen. Vi har besluttet os for, at det skal være nede på Spaniens sydkyst.

Malaga

Den beslutning tog vi sidste år. Vi havde været en tur i Malaga og kunne lide stedet. Så vi har allerede nu en lokal agent ude for at kigge efter ejendomme, som vi måske kunne være interesserede i. Det er jo nemt at finde billige flybilletter til Malaga, så vi kan tage af sted med ganske kort varsel for at se på lejligheder. Og børnene vil nemt kunne komme og besøge os. Lige når de vil. Og helst et par gange om året.
Men projektet involverer altså også, at vi lærer resten af landet at kende. Vi kan godt lide at sætte os grundigt ind i tingene, så vi har besluttet, at vi skal til forskellige steder i Spanien mindst 2 eller 3 gange om året, indtil vi flytter derned. Det skulle give os tid og mulighed for at se mere af landet og kende det bedre.

For 3 måneder siden var vi i Madrid. Vi besluttede, at vi starter med de største byer. Det var faktisk en dejlig by. Måske lidt for stor efter min smag. Men absolut spændende. Mange historiske bygninger og seværdigheder at besøge. Folk var måske en lille, bitte smule stressede. Det er måske bare storbysyndromet, alle får. Det ved jeg ikke.

Vil opleve Barcelona

Lige nu er jeg ved at lede efter billige flybilletter til Barcelona, som bliver det næste sted, vi skal se. Jeg har hørt meget om den by. Bl.a. om arkitekturen og La Sagrada Familia. Hedder han ikke Gaudi ham arkitekten, der tegnede den i sin tid? Der skulle vist være mange bygninger, han har bygget i Barcelona. Meget anderledes byggestil, end det, vi kender fra hans tid. Sådan med bløde bølgede linjer på facaderne. Måske har han været lidt skør. Jeg har læst, at han indarbejdede helt andre materialer i sine bygninger, end det var almindeligt på hans tid. Fx kakler og svungne jerngitre i trappeopgange og på facader. Lidt spændende at læse om. Tænk, de er stadig ikke helt færdige med at bygge La Sagrada Familia. De har bygget på den kirke i mere end 100 år nu. Det er da lidt imponerende at tænke på. Det skal vi altså se. Så har vi da noget at tale med børnene om, når vi kommer hjem igen. En af mine svigersønner er arkitekt, så han må da vide noget om det. Jeg ringer ham op for at høre, om han har noget litteratur, jeg kan læse om, ham Gaudi.